Pienistä oppijoista, niin esikoulun tai koulun ensimmäisillä luokillakin on hauska otta mukaan erilaisia maskotteja oppimiseen mukaan. Voisiko lehmäkaveri olla lempeä opettajan apuri? Miten se voisi tapahtua aiheissa tai aineissa?
Yleistä: Luokassa on oma lehmämaskotti, joka viettämään viikonloppua lasten kanssa vuorotelleen. Lehmällä on oma taustatarinansa ja aina joka viikonloppu perheet ja/tai lapset kirjoittavat yhteiseen tarinavihkoon mitä kivaa ovat lehmän kanssa tehneet. Vihkoon voi myös piirtää, siihen voi liittää valokuvia, matkalippuja jne. Tarinat jaetaan aina viikonlopun jälkeen maanantaina. Muita ideoita Musiikki: Herneitä tyhjään maitopurkkiin, soitetaan ja lauletaan maaseutuun liittyviä lauluja, esimerkiksi Piippolan vaarilla on talo. Mikäli lauluja ei löydy, keksitään uusia lehmä-aiheisia sanoituksia vanhoihin sävelmiin (Jaakko-kulta, Ukko Nooa jne). Etsitään lehmäaiheisia lauluja youtubesta, keskustellaan niistä. Äidinkieli, askartelu ja kuvataide: Tehdään lehmä-hahmot ja maatalot ympäristöineeen askarrelleen minimaailmaksi. Lehmät voivat olla vaikka perinteisiä käpylehmiä! Kirjoitetaan pieni käsikirjoitus sovitusta aiheesta ja videoidaan tarina matkapuhelimilla tai tableteilla. Katsotaan ja keskustellaan aiheesta. Äidinkieli 1lk. L-kirjaimen kohdalla voi tulla tutuksi opettajan tekemä Lehmä-pehmolelu-maskotti, jolle piirretään kavereita. Lehmää voi käsitellä myös A-kirjaimen kohdalla (Lehmä sanoo ammuu!) tai M-kirjaimen kohdalla (Sanoiko lehmä sittenkin Muu?) YPI tai Biologia: Käydään tutustumassa lehmiin paikallisella maitotilalla 4. luokan maatilan eläimiin liittyvän osion yhteydessä. Mitä muuta keksit lisää?
0 Comments
Leave a Reply. |
Tule mukaan!Valmista ITE-lehmä tai sovella ohjeita kouluun tai harrastusryhmääsi - ohjeet ovat vapaasti käytettävissäsi. Tekemisen iloa! Lisätietoa materiaaalijakoulutus@lehmat.fi arkisto
January 2019
Kategoriat |